Tweedaagse expositie mahai!

Tweedaagse expositie mahai!

Wij nemen jou graag mee op een bijzondere reis met bewustwording en aandacht voor de hedendaagse en oude Molukse cultuur, natuur, muziek, kunst en creatief talent. Steun je onze expositie MAHAI?

OVER AMI, WIE ZIJN WIJ?

AMI betekent letterlijk WIJ in de bahasa tanah (oude taal) van de midden Molukken. Als afkorting staat het voor Awareness Moluccan Identity.

WIJ,
Wij zijn AMI,
Awareness Moluccan Identity
Wij zijn net als JIJ

Enkele leden van AMI: Sergio, Margery, Yopi, Jelle, Kim, Elinde, Glenda en James. Foto: Matua Matulessij

AMI is een creatief platform en stichting opgericht door kunstenaars en creatievelingen met Molukse roots, die elkaar vonden via Instagram door de hashtag #headhuntersthursday. Op een donderdag in 2017 werd de allereerste post met deze hashtag geplaatst. Het was een oude tekening van een Molukse krijger, met als caption “Headhunting Thursday. Who joins me?”
Wij wilden zeker joinen! We voelden ons aangesproken en geïnspireerd om zelf ook op zoek te gaan naar meer bewustwording van onze Molukse cultuur en identiteit. Door onze kunst wilden wij hier uiting aan geven. Online moedigden we elkaar aan om onze kunst en bevindingen te delen met elkaar en de wereld. Op die manier bleven wij nieuwsgierig om meer van elkaar te leren. Al gauw spraken we ook offline met elkaar af. Het idee voor onze eerste kunstexpositie ontstond tijdens een van deze ontmoetingen. De allereerste AMI expositie in oktober 2018 was hiervan het resultaat. Wat was het een fenomenale dag! Iedereen was erg enthousiast en de vraag naar een tweede editie bleef maar komen.
Dit smaakt naar meer!

Na deze succesvolle kunstexpositie in 2018 willen wij samen met jullie in april 2021 het tweedaagse evenement “MAHAI” realiseren. Een inspirerende en multidisciplinaire kunstexpositie, met naast beeldende kunst ook ruimte voor muziek, theater en spoken word.

De eerste AMI expositie, oktober 2018 | Foto: Sergio Risamasu
OVER DE EXPOSITIE MAHAI

Met onze projecten en evenementen willen wij bewustwording creëren voor de hedendaagse en oude Molukse cultuur, natuur, muziek, kunst en onze identiteit. Door middel van creatief talent en verschillende kunstdisciplines nemen wij je mee naar de beleving van een meerdaags evenement: MAHAI!

Het woord mahai wordt gebruikt voor iets wat levend is. Onze Molukse kunst en cultuur is levend.

MAHAI

Wij herleven, wij leven.

Wij nemen jou graag mee op een bijzondere reis met bewustwording en aandacht voor de hedendaagse en oude Molukse cultuur, natuur, muziek, kunst en creatief talent.

Een reis op een andere locatie,
Een reis met bekende en nieuwe kunstwerken,
Een reis met bekende en nieuwe artiesten,
Een reis met aandacht voor Maluku en onze identiteit,
Een reis met aandacht voor jou, voor u,
Een reis met aandacht voor gisteren, vandaag en morgen,
Een reis die uw hart en ogen opent,
Een reis die u doet herleven,
Een reis die u doet leven,

Wij herleven, wij leven.

Het tweedaagse evenement MAHAI zal plaatsvinden op zaterdag en zondag 3 + 4 april 2021.

MAHAI zal plaatsvinden op een zeer bijzondere en inspirerende locatie. Houd onze updates in de gaten, binnenkort delen wij meer informatie over deze unieke locatie!

MAHAI zal bestaan uit diverse onderdelen die invulling geven aan een museale kennisfunctie, educatie en culturele activiteiten. Het evenement zal verschillende kunstdisciplines beslaan, waarbij je kunt denken aan een kunstexpositie, interactieve workshops, muzikale optredens, spoken word en theater van verschillende artiesten, boodschappers en cultuurdragers.

TeamAMI opent de expositie in 2018 | Foto: Demelza Ranck
HET DOEL VAN MAHAI

Met MAHAI willen wij bijdragen aan culturele bewustwording, aan het behoud van onze cultuur en verbinding in onze samenleving. Via kunst willen wij de Molukse cultuur delen en uitdragen en Moluks (nieuw) talent een podium bieden. Wij hopen jong en oud te inspireren.

Tijdens onze eerste expositie in 2018 ontdekten wij dat er een grote interesse voor Molukse kunst leeft binnen de Molukse gemeenschap en daarbuiten. Deze zeer succesvolle expositie duurde maar één dag en dat was veel te kort! Er was behoefte aan meer gesprekken, verdieping en interactie, zowel vanuit de bezoekers als vanuit de kunstenaars.

Met MAHAI willen wij deze tijd en ruimte creëren, door een meerdaags evenement aan te bieden. Hierdoor is er meer tijd voor interactie tussen kunstenaars en bezoekers en is er meer tijd om de kunst in je op te nemen.

Ook de locatie van MAHAI biedt ruimte, rust en inspiratie. Het is een mooie, ruime locatie midden tussen de bomen. Een plek waar onze kunst goed tot haar recht komt en een plek die verbindt en inspireert. (maar hierover binnenkort meer)

WIJ HEBBEN JOUW HULP NODIG!

WIJ, AMI
Hebben een crowdfunding actie opgezet voor MAHAI en wij hebben jullie donatie nodig! Steun ons op weg om een onvergetelijk en spraakmakend evenement te realiseren en om samen waardevolle herinneringen te creëren.

Met jullie geweldige donatie kunnen wij dit meerdaagse evenement tot stand brengen; door het bekostigen van de locatie, de invulling van het programma en het maken van unieke kunstwerken door verschillende artiesten. Met MAHAI kunnen we samen het behoud van de molukse cultuur en identiteit laten herleven en door middel van kunst delen met elkaar en de wereld.

Nu wij jouw volledige aandacht hebben; help ons met een financiële bijdrage door een donatie te doen. Afhankelijk van het bedrag zijn er ook leuke tegenprestaties (zie hiernaast). De tegenprestaties worden verstuurd na het succesvol afronden van de crowdfunding campagne. Alvast bedankt voor je donatie. Terima kasih!

Ook zouden wij het heel fijn vinden als je onze crowdfunding actie wilt delen met je familie en vrienden. Sharing is caring! We zien je graag in april bij MAHAI!

Blijf ons volgen voor de leukste en nieuwste updates en alles omtrent deze crowdfunding op www.awarenessmoluccanidentity.com
Via #headhuntersthursday op instagram @awarenessmoluccanidentity
Facebook https://www.facebook.com/awarenessmoluccanidentity
en Linkedin
https://www.linkedin.com/in/ami-awareness-moluccan-identity-5419981b1/

Ontzettend bedankt voor je aandacht!

Terima Kasih, #teamAMI

WIJ,
Wij zijn AMI,
Awareness Moluccan Identity
Wij zijn net als JIJ

Bron: Voor de Kunst – MAHAI | Expositie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *