Warmhart KRO-NCRV. Stem op dit doel !! Stichting Tiga Batang Air

Warmhart KRO-NCRV. Stem op dit doel !! Stichting Tiga Batang Air

Aangedragen door:
E.J. Hitipeuw

Stem op dit doel !!

Vechten tegen de bierkaai

Tot die conclusie ben ik gelukkig nog niet gekomen. Maar ik moet toegeven dat ik mij in mijn leven nooit eerder zo machteloos heb gevoeld als nu.


Voor een belangrijk deel wijt ik dit aan de aanhoudende coronacrisis die een dikke streep door al onze plannen voor dit jaar heeft getrokken. Noodzakelijke activiteiten om geld te genereren waarmee het werk van Stichting Tiga Batang Air op de Molukken gefinancierd wordt.

Stichting Tiga Batang  Air profielFoto


Daarnaast blijkt inmiddels dat door de lockdown op de Molukken de TBA-coördinator niet naar behoren zijn werk kan doen. Projecten bezoeken, monitoren en zo nodig bijsturen gaat bijna niet. Om naar andere eilanden te kunnen reizen moet je namelijk over speciale papieren beschikken. Dit alles maakt het ons erg lastig om de ontwikkelingen op de voet te kunnen volgen. Laat staan regelmatig verslag erover doen zodat allen die TBA financieel ondersteunen op de hoogte blijven van de vorderingen.


Een andere tegenvaller dreigt de uitkomst van de NCRV-KRO Actie Warm Hart 2020 te worden. Dankzij Ellen Hitipeuw, die ons hiervoor aangemeld heeft, hebben wij de kans om 2.500, 5.000 of 10.000 euro subsidie binnen te halen. Daarvoor moeten we wel tot de vijf organisaties behoren die de meeste stemmen hebben gekregen. Wekenlang gingen wij ruim aan kop. Maar doordat Stichting Tiga Batang Air de laatste tijd nauwelijks stemmen meer bij krijgt loopt de concurrentie hard op ons in.


Vanochtend is het zover. Waar ik al geruime tijd voor vreesde is nu realiteit geworden. Stichting Tiga Batang Air is haar koppositie kwijt. En aangezien er nog tot 14 november gestemd mag worden ziet het er niet best uit voor TBA. Tenzij dat iedereen nu haar best gaat doen om stemmen voor Stichting Tiga Batang Air te zoeken.
Voor de duidelijkheid de stand van zaken van vandaag 30-10-2020:

  1. Stichting ALS Nederland 1623
  2. Stichting Tiga Batang Air 1616
  3. Stichting Mariëtte’s Child Care 1423
  4. VOKK 1370
  5. Huntington Campagneteam 1098

Om op Stichting Tiga Batang Air te stemmen dien je de bijbehorende instructies van de onderstaande link op te volgen. Dus na het stemmen even via email bevestigen!!

Dit kost nauwelijks inspanning maar heeft wel grote gevolgen voor de toekomst van kansarme jongeren op de Molukken.

Tenslotte dit nog : laat je vrienden en kennissen ook weten dat wij hun stem nodig hebben. Nog belangrijker misschien: vraag je kinderen en kleinkinderen ook om te stemmen en dit bericht door te sturen naar al hun vrienden. Zo bereiken we ook de jonge generaties. Ik heb het gevoel dat daar nog veel stemmen te halen zijn.

Tete Siahaya (voorzitter TBA)

Sharing = Caring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *