Venster op de Molukse geschiedenis 1450 – 1950

Venster op de Molukse geschiedenis 1450 – 1950

Op deze website vind je informatie over vijfhonderd jaar Molukse geschiedenis. De periode van 1450 tot 1950 is ingedeeld in zes tijdvakken.

We vertellen de geschiedenis in de vorm van twintig verhalen over belangrijke personen en gebeurtenissen. Daarbij vind je:

  • historische achtergrondinformatie;
  • tijdbalken, kaarten, afbeeldingen en filmpjes;
  • beknopte informatie over de voorgeschiedenis en de jaren na 1950; 
  • tips voor verdere verdieping in de Molukse geschiedenis.


Je kunt de twintig verhalen zien als vensters die bepaalde personen, gebeurtenissen en momenten in de geschiedenis uitvergroten. Daarbij zijn keuzes gemaakt. Welke personen, gebeurtenissen en momenten geven inzicht in de belangrijkste historische ontwikkelingen op de Molukken? Welke verhalen laten zien hoe Molukkers de historische gebeurtenissen hebben beleefd en hoe ze erop hebben gereageerd?

Door de combinatie van verhalen en achtergrondinformatie kan je de website gebruiken om verbanden te leggen. Verbanden tussen de ‘grote geschiedenis’ van Azië en Europa en de ‘kleine geschiedenis’ van de Molukse eilanden. Verbanden tussen ‘de geschiedenis’ die je op school leert, en ‘je eigen geschiedenis’ zoals je die thuis hoort.

De vensters op deze website bieden je de mogelijkheid om je kennis van de geschiedenis te verdiepen. Door meer kennis van de geschiedenis te hebben, begrijp je er meer van. Door er meer van te begrijpen, kan je beter tot een oordeel over historische gebeurtenissen komen. En hierdoor ben je beter in staat om richting aan je eigen geschiedenis te geven.

Bron : http://www.venstersmoluksegeschiedenis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *