Over ons Nusantara

Over ons Nusantara

Ons verhaal

Op zoek naar zorg en welzijn, begeleiding en behandeling voor uzelf of familie met een Indische of Molukse achtergrond?

Over U

Aandacht voor Indische en Molukse gebruiken!
Wonen bij Nusantara betekent dat u zich thuis voelt in de Nederlands-Indische cultuur. Ook als u niet meer zelfstandig kunt wonen, wilt u leven zoals u gewend bent.

In onze huizen in Bussum (gemeente Gooise Meren) en Ugchelen (gemeente Apeldoorn) voelt u zich senang. Samen stemmen we af wat voor uw welzijn belangrijk is en welke zorg en begeleiding er nodig is. En ook met specifieke behoeften aan verpleging of behandeling kunt u bij ons terecht. Graag nodigen wij u uit om eens de sfeer op een van onze locaties te proeven.

Leven in kleine groepen

Wanneer voelt u zich senang? Zoekt u het contact op? Brengt u graag tijd door in het eigen appartement of zoekt u liever wat meer reuring op? Bij Nusantara valt er iets te kiezen!

U leeft samen in kleine groepen met bewoners met dezelfde leefwensen als u. Bij Nusantara kiezen we nadrukkelijk voor wonen en leven in kleinere groepen. De focus ligt daarom altijd op persoonlijke aandacht, waarbij medewerkers bewoners echt kennen.

Cultuursensitief

Binnen Nusantara staat cultuursensitieve ouderenzorg centraal. Onze medewerkers kennen de gemeenschappelijke geschiedenis, cultuur en gebruiken van onze bewoners. Deze kennis vertalen zij samen met de bewoner naar individuele wensen rondom het wonen en leven bij Nusantara.

We omarmen de specifieke gewoonten van onze bewoners. Je vindt dit terug in hoe we met elkaar omgaan, hoe onze huizen ingericht zijn, in wat wij koken en in de activiteiten met onze bewoners. Alles is vertrouwd en herkenbaar. Zoals thuis!

Alles in huis

Nusantara is een kleinschalige woonzorginstelling maar heeft wel alles in huis voor een grootse woonbeleving. Woongenot en gastvrijheid hebben altijd onze hoogste prioriteit. Net als veiligheid en de algehele levenssfeer voor onze bewoners. Wij vinden dat woonbeleving verder gaat dan de voordeur.

Maar ook aan de praktische zaken is gedacht. Bewoners kunnen bij Nusantara terecht bij een (eigen) tandarts, psycholoog en geestelijk verzorger, maar ook zijn er een kapper en pedicure in huis. Lees meer over onze zorg en diensten in het boekje: ‘wonen bij Nusantara‘.

Bron : https://www.nusantara.nl/over/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *