Terugblik op onze bijdrage op SAGU Festival

Terugblik op onze bijdrage op SAGU Festival

Op 9 mei 2024 werd Tilburg omgetoverd tot hét centrum van Molukse cultuur tijdens het SAGU Festival. Dit evenement, gehouden op Hemelvaartsdag, bracht Molukse muziek, dans, en educatie samen in een modern en origineel programma. Naar verluidt kwamen 3.000 bezoekers op het festival af.

Educatie

Met twee speciale zalen vol met educatie, gehost door MOZA, werd het festival een onvergetelijke ervaring voor iedereen die erbij was. We blikken terug op de dag met beelden.

MOZA-oprichter Kaja Sariwating opende de educatieve programmering met een kennisquiz met Molukse broodje aap-verhalen. De nummer één en twee in het klassement waren niet-Molukkers. De quiz werd gewonnen door June Metiary. Ze won een boekenpakket ter waarde van 100 euro.

Maar MOZA hostte ook een andere zaal. Bezoekers wachten in de speciaal tot MENA Zaal omgedoopte Hall of Fame.

Drie keer vond er een interactieve rondleiding plaats, de MENA Experience, met de makers van Expositie MENA.

Dichter en spoken word-artiest Abdelhak Aoulad Hadj is bevriend met een aantal van de makers van Expositie MENA. Spontaan nam hij deel aan het programma door zijn drieluik over ‘strijd’ voor te dragen aan de bezoekers.

Later op de dag vonden er twee talkshows plaats. Rio Lekatompessy ging onder andere in gesprek met Kaja Sariwating en Joenoes Polnaija over het oral history scholenproject genaamd Spraakmakend verleden.

Bezoekers luisteren aandachtig naar de talkshow met de makers van Expositie MENA in de MOZA Zaal op SAGU Festival. Later op de dag werd het nóg drukker op het festival. De vertoning van de animatiefilm Molo Uku en het optreden van Djé-rimo trok veel bezoekers.

Tot ‘s avonds was Expositie MENA vrij te bezoeken. MOZA trok circa 500 bezoekers op SAGU Festival met een eigen educatieve programmering.

Bron : https://www.moza.nu/lezen/terugblik-op-onze-bijdrage-op-sagu-festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *