Historie Sportvereniging SV Jong Ambon

Historie Sportvereniging SV Jong Ambon

Sportvereniging SV Jong Ambon is op 14 juni 1958 opgericht in Vlissingen. Met een handvol fanatieke voetballers trad Jong Ambon toe tot de competitie van de KNVB. Vlissingen was de thuisgrond van de club, later verhuisde SV Jong Ambon naar Middelburg.

In 1968 hield de club tijdelijk op te bestaan, maar twee jaar later keerden Molukse spelers van Hollandse clubs terug om Jong Ambon nieuw leven in te blazen. Dat lukte en met succes. Jong Ambon kreeg met drie senioren-elftallen en vier jeugdteams voet aan Zeeuwse grond en met name de hoofdmacht boekte succes na succes. Gaandeweg rukte Jong Ambon 1 op naar de derde klasse van het zondagvoetbal. De tweede klasse lonkte, maar tot promotie kwam het net niet.

Op zondag 6 mei 2012 keerde Jong Ambon 1 na 28 jaar terug in de derde klasse van het zondagvoetbal. De ploeg werd overtuigend kampioen door in de laatste wedstrijd met 4-2 van Hontenisse te winnen.

In 2014 besloot Jong Ambon over te stappen naar het zaterdagvoetbal. De hoofdmacht moest daardoor op het laagste niveau beginnen, de vierde klasse.

In de huidige voetbaljaargang telt Jong Ambon 250 leden. De club heeft drie seniorenteams, tien jeugdteams en een damesteam. De club is niet (heel) groot, maar vertolkt binnen de Molukse gemeenschap nog altijd een belangrijke functie. Jong Ambon is de langst bestaande Molukse voetbalclub in Nederland en zorgt door middel van de voetbalsport voor verbroedering, spelvreugde en plezier. De club heeft nog altijd een Molukse identiteit, de meeste spelers zijn van Molukse komaf, maar SV Jong Ambon leunt ook op niet-Molukse krachten.

Bron : https://www.jongambon.com/historie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *