WOORDKUNSTENAARS: “SEMANGAT. De kers op de taart na 2 jaar MOZA”

WOORDKUNSTENAARS: “SEMANGAT. De kers op de taart na 2 jaar MOZA”

Op de avond van 30 maart 2024 stroomde de Zinder Zaal in Tiel vol met verwachtingsvolle toeschouwers, klaar om ondergedompeld te worden in een unieke theatervoorstelling genaamd WOORDKUNSTENAARS.

Het was een avond die een aantal facetten van de Molukse cultuur belichtte, gepresenteerd en samengesteld door de veelzijdige Joenoes Polnaija. Maar ook de kers op de taart. De taart voor het 2-jarige jubileum van MOZA. Semangat.

“Juist de creativiteit van anderen helpt MOZA om de eigen doelen te bereiken. Gelukkig is er genoeg Molukse creativiteit in het land”

— Kaja Sariwating

Waar is de tijd

MOZA bestaat alweer bijna 2 jaar. Het begon in mei 2022 met een meme (een plaatje met tekst) op Instagram. Natuurlijk maken we anno 2024 nog altijd veel content over Molukse ontwikkelingen. Maar Expositie MENA, Tahuri Festival, het korte verhaal De boom vol Schatten, Waves4Maluku Expeditie: het zijn projecten die zomaar zijn ontstaan. Mensen die vragen, dus we staan klaar. MOZA vraagt hulp en mensen gaan. Juist de creativiteit van anderen helpt MOZA om de eigen doelen te bereiken. Gelukkig is er genoeg Molukse creativiteit in het land. Sommige dingen mislukken. Maar succesjes moet je vieren. Zo’n pareltje was onze eigen theatervoorstelling WOORDKUNSTENAARS. Met dank aan de veelzijdige Joenoes Polnaija. De kers op onze taart na 2 jaar MOZA.ommige dingen mislukken. Maar succesjes moet je vieren.


Behind the scenes I – WOORDKUNSTENAARS

Succesjes moet je vieren

De nominatie voor de Gelderse Roos Prijs 2024 bijvoorbeeld. Onze 20.000 paginaweergaven per maand. De educatieve programmering op SAGU Festival. MOZA live op de radio bij De nacht is Zwart (uitzending 28 april 2024) en NPO Blend. Wat een zegeningen. Maar de kers op de taart werd vorige maand geplaatst. Nou weet ik zelf weinig van theater. Maar 30 maart 2024 maakten we wél theater. In een avond die een aantal facetten van de Molukse cultuur belichtte, gepresenteerd en samengesteld door de veelzijdige Joenoes Polnaija. Bekend van zijn indrukwekkende bijdragen aan zowel film als theater, maar ook gewoon een maatje met wie ik eindelijk eens kan samenwerken.Behind the scenes II – WOORDKUNSTENAARS

Ale rasa, beta rasa

WOORDKUNSTENAARS was meer dan alleen een voorstelling; het was een reis door de geschiedenis, het heden en de toekomst van de Molukse gemeenschap. Door middel van een multidisciplinaire collage werd het publiek meegenomen naar de wortels van de Molukkers, hun huidige situatie en de dromen en verlangens van de nieuwe generatie. De kracht van de voorstelling lag niet alleen in de individuele talenten van de artiesten, maar ook in de harmonie en synergie die ontstonden tussen hen op het podium. Het was een viering van identiteit, veerkracht, acceptie en hoop: verpakt in een adembenemende artistieke ervaring.

Het gaat er niet om dat deze theatervoorstelling maar één keer te zien was. Het was perfect zo. Want als deze voorstelling door mensen uit Tiel gemaakt kan worden. Dan kan dat ook in Woerden, Assen of Vught. En daar gaat het om. Ale rasa beta rasa.

Bron : https://www.moza.nu/lezen/woordkunstenaars-semangat-de-kers-op-de-taart-na-2-jaar-moza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *