Cultuurmakers

Cultuurmakers

Cultureel erfgoed speelt een belangrijke rol  in het bevorderen van culturele identiteit en diversiteit, en kan bijdragen aan de ontwikkeling van een collectief geheugen en een gedeeld besef van geschiedenis en cultuur. Aanbieders van cultuur en erfgoed dragen bij aan het duurzaam verankeren van inzicht in en begrip voor de geschiedenis van Molukkers in Nederland. Zij inspireren kinderen bij het aanleren van benodigde burgerschapskennis en -vaardigheden.

Wij hebben een kleine selectie gemaakt van cultuurmakers. Deze kunnen helpen lessen te verrijken of als je geen les geeft, je persoonlijke ontwikkeling. Je vindt hier enkele (van de vele) websites met informatie over gastdocenten, (kinder)boeken, musea, wijkleven, muziek, beeldende kunst en dans- en theatergezelschappen. We hopen je een inkijk te kunnen geven in de schat aan cultureel erfgoed die Nederland rijk is.

We wensen je veel plezier met ontdekken van Molukse rituelen, tradities, verhalen, muziek, taal, dans en andere artistieke uitingen en ambachten.

Bron : https://moluksevoetstappen.nl/cultuurmakers/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *