The Mulung verzamelt 61 vuilniszakken en 660 kilo afval voor de kust van Latuhalat

The Mulung verzamelt 61 vuilniszakken en 660 kilo afval voor de kust van Latuhalat

Op zondag 11 januari 2024 heeft The Mulung in het kustgebied van Pantai Nama Kecil (Seilale, Latuhalat) met succes 61 vuilniszakken ingezameld. De zakken hadden een omvang van 110 x 120 cm en een totaalgewicht van 660 kg. Het ingezamelde afval bestaat uit plastic flessen, gevaarlijk en giftig afval (B3) en veel restafval.

MOZA is een stichting en de organisatie heeft geen winstoogmerk. Maar content maken kost wel geld. Wil je meer van dit soort verhalen van onze correspondenten uit Maluku? Steun ons dan met een donatie. Door jouw donatie krijgen correspondenten op Maluku een eerlijk salaris en word jij bediend met uniek (foto)materiaal uit eerste hand én zonder filters.

61 vuilniszakken, 660 kilo

“Wij, The Mulung, zijn erin geslaagd 61 vuilniszakken met afval in te zamelen en tijdens de inzameling hebben we het afval gescheiden”, aldus Ivan Lasamahu, voorzitter van The Mulung. Ivan vertelt over de herkomst van het gescheiden afval, waaronder:

  • 6 vuilniszakken met B3-afval (101 kg)
  • 20 vuilniszakken met plastic flessen (127 kg)
  • 16 vuilniszakken met plastic bekers (111 kg) en
  • 19 vuilniszakken met restafval (321 kg)

Meer mensen, meer op te ruimen

Het plastic afval wordt daarna altijd naar de dichtstbijzijnde afvalbank gebracht, terwijl het overige afval direct op een tijdelijke afvalplaats (Tempat Pembuangan Sementara) wordt gestort.

“Om eerlijk te zijn: ook al hebben we veel afval ingezameld, er is nog steeds wat afval dat we niet konden verzamelen vanwege de beperkte mankracht”, zegt hij tegen MOZA. Dit schoonmaak-initiatief is een vaste activiteit van The Mulung sinds de oprichting in juli 2019 en blijft consequent draaien onder de naam ‘Mulung Lagi’. The Mulung blijft jongeren in de stad Ambon aanmoedigen om milieubewuster te zijn en zich bij The Mulung aan te sluiten.

Volgens de voorzitter van The Mulung is er een onderzoeksteam om locaties te controleren die belangrijk zijn voor ‘Mulung Lagi’, met een focus op kustgebieden. Kustafval, dat vaak ongecontroleerd is, bestaat doorgaans uit afval dat door stromingen wordt meegevoerd en zich uiteindelijk ophoopt op de kust.

Via de Instagram- en TikTok-accounts @officialthemulung stuurt The Mulung altijd een open uitnodiging naar de hele gemeenschap om deel te nemen aan de “Mulung Lagi” -acties. Via deze platforms voert The Mulung ook milieucampagnes en geeft updates over activiteiten op het gebied van onderwijs en sociale aspecten.

Over The Mulung

Ter financiering verkoopt The Mulung bruikbare tweedehands spullen die zijn ingezameld bij haar leden. De opbrengst van deze verkopen wordt gebruikt ter ondersteuning van de activiteiten van The Mulung, zoals de aanschaf van handschoenen en het dekken van de transportkosten voor de afvalinzameling. Ook staat The Mulung open voor donaties, met als voorwaarde dat de intentie wederzijds is bij het creëren van een schoner Ambon.

Bij deze activiteit waren 25 leden van The Mulung en verschillende leden van de gemeenschap betrokken die meewerkten aan het opruimen van afval op Pantai Nama Kecil.

WhatsApp Image 2024-02-12 at 12.56.38.jpeg

Bron : https://www.moza.nu/lezen/the-mulung-verzamelt-61-vuilniszakken-en-660-kilo-afval-voor-de-kust-van-latuhalat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *