Docureeks RINDU – Bekijk nu gratis de eerste twee afleveringen

Docureeks RINDU – Bekijk nu gratis de eerste twee afleveringen

Vanaf maandag 5 februari 2024 zijn de eerste twee afleveringen van RINDU te zien op YouTube. Deze docuserie volgt het avontuur van MOZA-oprichter Kaja Sariwating die voor de vierde keer naar de Molukken afreist vanwege zijn verlangen naar Ambon.

MOZA is een stichting en de organisatie heeft geen winstoogmerk. Deze docuserie is bekostigd met eigen middelen en niet met financiële steun van MOZA. Maar content maken kost wel geld. Wil je meer van dit soort video’s? Steun ons dan met een donatie.

Geen vakantie, maar naar huis

Kaja Sariwating (1986) reist naar de Molukken om zijn eigen reis vast te leggen. Zijn verlangen naar de zee, het land, de natuur en de mensen. Zijn familie, vrienden, de rust, maar ook persoonlijke redenen. Want naar Ambon gaan is voor hem thuiskomen. Maar ook zijn strijd met de armoede, verandering en het gebrek aan infrastructuur op de Molukken laat hij zien.

Molukse projecten

Kaja is gedurende het jaar vaak bezig met Molukse projecten. Hij was tussen 2018 en 2022 voorzitter van Museum Maluku. Hij fotografeert en schrijft over Molukse ontwikkelingen voor MOZA. Met vrienden uit Tiel maakte hij de tentoonstelling MENA en organiseerde hij Tahuri Festival in 2023. Maar ondanks deze projecten verlangt hij vrijwel iedere dag van het jaar om terug naar Ambon te gaan, oftewel “pulang”. Het verlangen naar huis – en wat daarvan nog klopt – onderzoekt hij in zijn vierde keer op de Molukken in de serie “RINDU”.

Vanaf vandaag zijn de eerste twee afleveringen te zien via YouTube.

Abboneer op Kaja’s kanaal en ontvang updates van nieuwe afleveringen

Bron : https://www.moza.nu/lezen/docureeks-rindu-bekijk-nu-gratis-de-eerste-twee-afleveringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *