Kunst- en Cultuurcafé De Boerderij Huizen

Kunst- en Cultuurcafé De Boerderij Huizen

Theaterconcert – EGO XXL – Ik ook! – Anke Prevoo

Humorvolle én bloedserieuze show over seksisme in de muziekwereld.

MeToo, The Voice, oversekste videoclips..misbruikende rockstars…. De vingers van pianiste/zangeres Anke Prevoo jeuken ervan. De voormalige entertainment-advocate zoekt naar oorzaken en oplossingen, en vindt die in de geschiedenis.

Vanaf de tijd dat vrouwen niet mochten optreden, tot de lingerie-rapsters van nu, met enorme billen en donutlippen. Over patriarchale platenbazen, geldgeile diva’s. De psychologie van het opgeblazen ego. De (soms hilarische) verhalen achter de mooiste songs van Nina Simone , Aretha Franklin en Madonna. En een hart onder de riem van elke man die niet meer durft te flirten…


Biografie van Anke Prevoo

Anke speelt piano vanaf haar derde jaar, zij volgde een klassieke piano-en zangopleiding en leerde zichzelf jazz spelen door te luisteren naar Amerikaanse pianisten.

Anke heeft pianoles gehad van Rob Agerbeek en ontmoette de Amerikaanse pianolegende Little Willie Littlefield, hij heeft haar begeleid naar een professionele muziekcarrière.

Vanaf haar zesde jaar componeerde zij haar eigen muziek. Na haar middelbare school koos zij in eerste instantie voor een rechtenstudie, en ze werkte gedurende 10 jaar als advocate. In haar vrije tijd maakte zij deel uit van een muziektheatergroep, waarmee zij meerdere concoursen won.

Vanaf 2008 veroverde Anke in hoog tempo de Europese podia met haar show The Boogie Lady. Zij maakte op uitnodiging haar debuut cd ‘Boogious’ op het Oldie Blues label, deze werd een daverend succes. Anke heeft op vrijwel alle Europese Jazzfestivals gespeeld, en in de jazzclubs van Barcelona tot Stockholm was zij altijd weer een highlight.

In 2017 deed Anke mee aan het tv programma Holland’s Got Talent. Het leverde haar een halve finaleplaats op en duizenden Nederlandse fans, met haar verschijning als stoer swingende Hotel Mama-directeur en schoenenverslaafde shopaholic. De combinatie van virtuoze zang en pianospel met Ankes psychologische scherpzinnigheid, humor en charme spreekt een zeer breed publiek aan.
Met haar nieuw verworven ere-titel: “de Therapianiste” op zak, is Anke begonnen shows volgens dit concept te ontwikkelen, om op een entertainende manier troost hoop en een lach te bieden in herkenbare kwesties waar velen van ons mee worstelen, zoals narcisme, sexuele grensoverschrijding, daddy issues, en schoenen.


  • aanvang 20.00 uur
  • toegang op basis van een vrijwillige bijdrage
    Reserveren via kunstencultuurhuizen@gmail.com en vooraf a.u.b. overmaken op NL12RABO0147576415 t.n.v. Stichting Kunst & Cultuur Huizen Vermeld uw naam en postcode en eventueel uw telefoonnummer bij uw betaling.

Meer informatie te verkrijgen bij:

Frans R. Bianchi, Stichting Kunst & Cultuur Huizen, M 06 29013206 kunstencultuurhuizen@gmail.com

Bron : https://www.deboerderijhuizen.nl/kunstcafe-de-boerderij-huizen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *