Veiling kasten kunstenaar Dominique Latoel

Veiling kasten kunstenaar Dominique Latoel

9 OKTOBER, 2023 – 25 OKTOBER, 2023

Op uitnodiging van kunstenaar patricia kaersenhout heeft Dominique Latoel, een kunstenaar met Molukse inheemse roots, vijf kasten beschilderd voor de tentoonstelling [H]erkennen Herbouwen. Deze unieke kasten zijn tot en met 25 oktober via een veiling per stuk te koop.

OPBRENGST VOOR HET COMITÉ VAN VER GEKOMEN

De opbrengst van de veilingen van de vijf verschillende beschilderde kasten komt ten goede aan het Comité Van Ver Gekomen. Dit comité zet zich in voor de oprichting van een monument in Rotterdam ter ere van de eerste Molukkers. Deze Molukkers waren voormalige militairen van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger die in 1951 ’tijdelijk’ naar Nederland werden overgebracht en na aankomst werden ontslagen. Het monument zal het verblijf van deze Molukkers in Nederland herdenken en hun bijdrage aan zowel de Molukse gemeenschap als de Nederlandse samenleving eren.

GEBRUIKT IN TENTOONSTELLING

De kasten worden leeg opgeleverd. De kast is gebruikt in de Kunsthal om objecten in te presenteren en heeft gebruikssporen zoals een boorgat aan de boven- en voorkant. Ook aan de binnenkant zijn er gebruikssporen door de bevestiging van objecten. Op de veilingwebsite vind je meer informatie zoals afmetingen, en foto’s van de kasten. 

AFHALEN IN KUNSTHAL ROTTERDAM

De kast dient zelf afgehaald te worden, dat kan op maandag 30 oktober tot en met vrijdag 3 november tijdens kantooruren bij Kunsthal Rotterdam. Kijk hier voor meer informatie over adres en route.

OVER DE TENTOONSTELLING [H]ERKENNEN HERBOUWEN

Opening Herkennen Herbouwen_24 juni_Kunsthal Rotterdam_foto Bas Czerwinski_lowres (23).jpg
Kunstenaar Dominique Latoel voor de door hem beschilderde kasten in de tentoonstelling [H]erkennen Herbouwen. Foto Bas Czerwinski

Kunsthal Rotterdam presenteert in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen [H]erkennen Herbouwen. Deze tentoonstelling is als een totaalinstallatie samengesteld door kunstenaar patricia kaersenhout, ter gelegenheid van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Historische objecten uit museale collecties en archieven van de stad Rotterdam worden in vijf wonderkamers op associatieve wijze aan hedendaagse kunstwerken gekoppeld. Daarnaast illustreren familie-eigendommen en persoonlijke verhalen van Rotterdammers met een koloniaal verleden die zijn verzameld in samenwerking met Verhalenhuis Belvédère, de erfenis van de slavernijgeschiedenis van de stad. De tentoonstelling biedt een verrassende nieuwe kijk op het veelal nog onbekende koloniaal verleden van Rotterdam en de doorwerking ervan in het heden en de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *