Leren over Molukse geschiedenis en cultuur

Leren over Molukse geschiedenis en cultuur

Molukse Voetstappen is een online kennisbank waar iedereen, met en zonder Molukse roots, terecht kan voor educatief materiaal en inspirerende informatie over de gedeelde Moluks-Nederlandse geschiedenis, Molukse cultuur en erfgoed. Deze kennisbank biedt informatie voor docenten, leerlingen en geïnteresseerden die op zoek zijn naar betrouwbaar materiaal voor spreekbeurten, kant en klare lessen en ideeën om lessen te verrijken. 

Voor verschillende leeftijden en niveaus

Zoek je informatie om een presentatie te geven over de Molukse geschiedenis aan je medeleerlingen? Wil je als leerkracht een kant en klare les vanuit een Moluks perspectief? Deze kennisbank biedt materiaal voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en buitenschoolse activiteiten.

De maatschappij & de klas

Cultuurmakers, ook wel maatschappelijke organisaties of cultuuraanbieders genoemd, brengen unieke perspectieven, achtergronden en ervaringen mee. Zij helpen om de maatschappij in de klas te brengen of om juist contact te leggen met gemeenschappen buiten de schoolmuren. Door deze verbinding te leggen, willen we de ontwikkeling van burgerschap, identiteit, empowerment en begrip bevorderen.

Bron : https://www.moluksevoetstappen.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *