60 jaar Molukse Wijk Hoogeveen

60 jaar Molukse Wijk Hoogeveen

Hoogeveen- Vanmiddag om 13.00 uur werd het spandoek onthuld, waarmee het officiële startschot wordt gegeven voor het 60-jarig bestaan van de Molukse wijk.
Voorafgaande van de onthulling van het spandoek aan de Pottingastraat/Carstenstraat ging de dominee eerst in gebed, daarna werd de eer gegeven aan de één van de eerste bewoners, de heer Martin en Lien Unitli die in december 1962 in de Molukse wijk kwamen wonen.
Daarna kreeg de burgemeester Karel Loohuis en de wethouder Mark Tuit de eer om de andere kant van het bord feestelijk te onthullen, het logo is gerealiseerd door de grafisch ontwerper Stephen Tuasuun van “S2soon design,” het spandoek is gemaakt door “Peter Bouw Reklame.”

Aansluitend was er een ere- en herdenkingsdienst in de Maranathakerk, in liefdevolle herinnering aan de Molukse(groot)ouders die in 1951 op dienstbevel in Nederland arriveerden en in 1962 en 1963 uit diverse woonoorden in Hoogeveen kwamen wonen.
Afsluitend was er een vertoning van foto’s van de eerste generatie vanaf de eerste schepen die de Molukkers naar Nederland brachten.

Aan het einde van de dienst kon iedereen nog even gezellig met elkaar nazitten, onder het genot van een bakje koffie/thee en Molukse lekkernijen.

Foto’s: Paula Bansema

Deel dit bericht!

Bron : https://regionieuwshoogeveen.nl/60360/60-jaar-molukse-wijk-hoogeveen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *