Molukse KNIL-militairen

Molukse KNIL-militairen

2e en 3e generaties en hun relaties

In de inschrijving voor de open dag in 2022 is helaas gesloten. We hebben het maximaal aantal deelnemers bereikt. U kunt u inschrijven voor de bijeenkomst in 2023.

Tot onze spijt kunt u zich niet meer aanmelden voor deze open dag. We hebben het maximaal aantal deelnemers bereikt. Maar bent u  geïnteresseerd in een volgende bijeenkomst in 2023? Meldt u dan aan via het formulier onderaan deze pagina. U ontvangt van ons bericht, zodra een nieuwe datum bekend is. U kunt wel de reizende tentoonstelling bezoeken op ons terrein, lees verder op deze pagina voor meer informatie.

Bijzondere zorgplicht ook voor Molukse KNIL-militairen en 2e en 3e generatie

Nederlandse veteranen, oorlogs-, dienstslachtoffers en hun relaties hebben ook na hun diensttijd recht op optimale zorg en dienstverlening (sinds 2014). Die zorg krijgt u via het Nederlands Veteraneninstituut.

Naar het Nederlands Veteraneninstituut als je geen militair bent?

Het Nederlands Veteraneninstituut is misschien niet de eerste organisatie waar u voor zorg aan denkt. Misschien wist u niet, dat uw vader of opa ook de veteranenstatus heeft. Toen het veteranenbeleid tot stand kwam (1990) zijn de KNIL-militairen expliciet genoemd. Het Nederlands Veteraneninstituut heeft medewerkers/ hulpverleners die zich specifiek richten op mensen met een Molukse achtergrond. Soms hebben zij zelf ook Molukse ouders of grootouders.

Kennismaken en ervaringen delen

Tijdens de bijeenkomst van 3 december aanstaande wordt uitgelegd wat de veteranenstatus en de Veteranenwet inhouden en wat het Nederlands Veteraneninstituut voor u kan betekenen. U kunt rekenen op een luisterend oor en herkenning van de verhalen van andere kinderen en kleinkinderen. Er is ruimte om uw ervaringen en verhalen te delen en vragen te stellen. Medewerkers van het Nederlands Veteraneninstituut willen graag met u in gesprek over wat er leeft en welke zorg of ondersteuning wij daarvoor kunnen bieden. Natuurlijk zorgen we ook voor Molukse hapjes en drankjes.

Reizende tentoonstelling

Van 1 tot en met 16 december wordt de Reizende tentoonstelling opgesteld op het terrein van het Nederlands Veteraneninstituut. Een unieke tentoonstelling over de gedeelde geschiedenis van de Molukkers en de Nederlanders. De tentoonstelling belicht niet alleen de geschiedenis, maar ook de ervaringen van 2e en 3e generatie Molukkers. Dit geeft u de mogelijkheid om voorafgaand of aansluitend aan de bijeenkomst de tentoonstelling te bezoeken. Maar het is uiteraard ook mogelijk om de tentoonstelling op een ander moment tussen 1 – 16 december binnen kantooruren te bezoeken bij het Nederlands Veteraneninstituut.

Klik hier voor de website van de Reizende Tentoonstelling.

Let op! U kunt de reizende tentoonstelling dagelijks bezoeken van 10.00 – 16.00. Helaas is de tentoonstelling gesloten op: 4 en 14 december. Komt u met een grote groep de reizende tentoonstelling bezoeken (>10 personen), neem dan eerst contact op met de Servicedesk Nederlands Veteraneninstituut servicedesk@nlveteraneninstituut.nl of door te bellen naar het Nederlands Veteraneninstituut: 088 3340050.

Open dag Molukse KNIL-militairen 2023

Om u in te schrijven ga naar de bron : https://www.nlveteraneninstituut.nl/veteranenloket/diensten/molukse-knil-militairen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *