Noordstaat RE:Sources 2022

Noordstaat RE:Sources 2022

Met Re:Sources presenteert Noordstaat producties van Noordelijke makers uit de hiphop scene in het Grand Theatre. Deze editie staan er vier producties op het programma van Jooz (Jozua Pentury), Raquel (Naomi Miojo), Danytha (Danytha Postma) en Pixel Pocket (Charlotte Beerda en Irie Weergang Bove).

Makers met een verhaal over wie ze zijn en waar ze vandaan komen. Makers in verschillende hiphop disciplines die de randen opzoeken in cross-over producties waarbij de artiesten werken met muziek, dans, spoken word en/of visuals.

Programma:
Zaterdag 10 december
Aanvang: 20.00 uur

JOOZ – MALUKU BOEREN SAUS


Welke vlag presenteer je op je vlaggenschip als je valt tussen wal en schip?


Want voor de Molukkers is hij een Belanda (Nederlander) en voor de Belandas een Molukker. Hij vond zijn identiteit door Hiphop.
“Hiphop kijkt niet naar mijn kleur. Hiphop beoordeelt mij op mijn kwaliteit en echtheid. Vanuit die kracht heb ik onderzoek gedaan naar mijn roots. Ik heb mij laten inspireren door zowel mijn Nederlandse als Molukse identiteit. Ik kwam tot de conclusie dat ik niet alleen mijn verhaal ga vertellen maar het verhaal van ons.

Zoals het Molukse spreekwoord luidt ‘alé rasa beta rasa’ oftewel wat jij voelt voel ik ook. Toen ik een aantal jaar geleden in de studio was freestylde ik uit het niets de woorden ‘Maluku Boeren Saus’. Toen dacht ik ja dit is het, dit is wie ik ben, een Molukse boer uit het noorden and I got the sauce. Bovendien kan je de saus mixen en met een beetje geluk krijg je een unieke smaaksensatie.

Raquel – Burung Cenderawasih


[boe-roeng tjen-dra-wah-sie] betekenis: paradijsvogel
Een verlangen naar vrijheid, net als de catch phrase “vrij als een vogel”. Om specifiek te zijn, een vogel van het paradijs. Een stuk over het willen hebben van een eigen identiteit binnen in groepsidentiteiten.
Raquel (Naomi Miojo) is een danseres, choreograaf/dansmaker en docent. Met liefde voor haar roots, dankbaarheid naar God en een passie voor dansen, muziek en mode, giet zij haar eigen identiteit in haar kunst.

Bron : https://www.grandtheatregroningen.nl/nl/programma/archief/noordstaat-re-sources-2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *