Moederland – Kunst, identiteit en dekolonisatie

Moederland – Kunst, identiteit en dekolonisatie

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 29 oktober om 15:00 uur door Ingrid van der Hoeven, deelnemende kunstenaar. In het collectief project ‘Moederland’ worden migratie, koloniale geschiedenis en familiebanden als inspiratie gebruikt door zeven kunstenaars die een uiteenlopende connectie hebben met Nederlands-Indië (het tegenwoordige Indonesië): Molukkers, Indo-Europanen (mensen van gemengde afkomst; ook ‘Indo’ genoemd) en Hollandse afkomst. 

De zeven kunstenaars laten in Moederland in een ‘dialoog’ en een nieuw perspectief (met bestaand en nieuw werk) zien hoe hun identiteit als beeldend kunstenaar in verband staat met hun familiegeschiedenis in Nederlands-Indië, het koloniale verleden en de migratie. De generatie van hun ouders, die uit ongemak zweeg over het verleden en na de onafhankelijkheid van Indonesië in 1949 moest assimileren met Nederland in wederopbouw, is langzamerhand overleden.

Deelnemende kunstenaars zijn: Aura op den Camp, Ingrid van der Hoeven, Gijs Verschoor, Dominique Latoel, Shelly Lapré, Ben Manusama en Armando Ello. Bekijk onze agenda voor meer informatie over het randprogramma dat tijdens deze tentoonstelling georganiseerd wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *