Wekelijks nieuws in één oogopslag uit Maluku 

Wekelijks nieuws in één oogopslag uit Maluku 

Dit is een verzameling nieuws in één oogopslag, van de gebeurtenissen van de afgelopen week in Maluku, die we voor u, onze beste lezers, hebben geselecteerd.

Wekelijks kort nieuwsoverzicht uit de Molukken

Het verkeer op de weg ‘Trans Seram Nuruwe Amblas’ staat volledig stil De rivier Upe in het dorp Nuruwe, in West Kairatu, West Seram (SBB), overstroomde na hevige regenval opnieuw op vrijdag (7/10/2022).

Het water dat uit de oever van de rivier Upe trad, veroorzaakte overstromingen van de hoofdweg van het eiland Seram ter hoogte van het dorp Nuruwe, vrijdagmiddag verdween de opgebroken weg. Voertuigen, zowel de tweewielige als vierwielige, konden de vernietigde weg

Het verkeer van de stad Masohi, Regentschap Midden Molukken, naar de stad Piru , regentschap West Seram staat in beide richtingen volledig stil. Automobilisten wachten totdat de doorgang is hersteld door het nationaal wegencentrum voor de regio Molukken of door de regentschap West Seram.(*)

De Trans Seram route op West Seram is, na verdwenen te zijn, weer normaal toegankelijk

De nationale hoofdweg Trans Seram, in het dorp Nuruwe, West Kairatu, West Seram is weer toegankelijk.
De weg Trans Seram in het dorp Nuruwe verdween op vrijdagmiddag (7/10/2022), nadat het water van de rivier Upe uit zijn oever trad na zware regenval in die regio van het eiland Seram. Het transport kwam tot stilstand, omdat de weg Trans Seram verdween.(*)

Het VVV kantoor zet zich in om Banda Neira op de kaart te zetten als nationaal toeristische bestemming

Het VVV kantoor van de provincie Molukken maakt zich sterk om van Banda Neira, Midden Molukken, op nationaal niveau een toeristisch trekpleister te maken.

“ Wat we op dit moment verschuldigd zijn en een doel op zich is geworden, is ons buigen over de vraag hoe we van de toeristische bestemmingen in de Molukken, met name – waar we ons voor inzetten – van Banda Neira, een toeristisch trekpleister van nationaal niveau kunnen maken”, zei het waarnemend hoofd van het VVV kantoor van de Molukken, Afandi Hasanusi, zaterdagavond in Ambon. (8/10/2022).

Hij zei dat het VVV kantoor Molukken ermee instemde, dat Banda Neira als nationaal toeristische bestemming de voorrang kreeg, omdat het groot toeristisch potentieel heeft.(*)

288 dorpen in de Molukken nog niet van elektriciteit voorzien

Tot op heden zijn er nog ongeveer 288 dorpen in de provincie Molukken, die helemaal niet op het electriciteitsnetwerk zijn aangesloten. De 288 dorpen, die geen elektriciteit hebben, zijn verspreid over 11 regentschappen, er zijn zelfs stadsdelen in de Molukken die niet zijn aangesloten.

Een groot deel van genoemde dorpen behoren tot de zogenaamde 3T categorie, namelijk afgelegen (terdepan), verafgelegen (terluar) en achtergebleven (tertinggal). En dat terwijl de centrale overheid, dat is de ministerie van Energie en Minerale grondstoffen (ESDM), zich heeft gecommitteerd aan een energiebeleid dat alle lagen van de bevolking, dus ook op het platteland, voorziet van elektriciteit tegen betaalbare tarieven.(*)

De vice-voorzitter van ‘Commissie IV’ van het Provinciale Parlement van de Molukken (DPRD) verzoekt om vervanging van de directeur van het ziekenhuis ‘RSUD Dr. M. Haulussy’ te Ambon

De Vice-voorzitter van Commissie IV van de DPRD, Rovik Akbar Afifudin stelde voor om directeur Nazarudin van het ‘Regionaal Algemeen Ziekenhuis Dr. M. Haulussy Ambon’ te vervangen.

Als reden voerde hij aan dat Nazaruddin zijn bureaucratische carrière verkoos boven het verbeteren van de management van het ‘Dr. M. Haulussy ziekenhuis’ te Ambon. Dit bleek duidelijk, nadat hij ondanks twee officiële uitnodigingen om de verbetering van de management van het ziekenhuis in het Moluks Parlement te bespreken verstek liet gaan.(*)

De motorboot Eno Karang verbrand in de wateren van het eiland Tabarfane Dobo, 98 passagiers overleefden

De motorboot Eno Karang vertrok van de stad Dobo naar het dorp Jelia en vloog gisteren op vrijdag (30/092022) om 12.00 uur WIT in brand in de wateren van het eiland Tabarfane.

Het hoofd van de nationale opsporing – en reddingsdienst te Ambon, Andry Azwan Henaulu zei in een door potretmaluku.id ontvangen verklaring, dat het reddingsteam gisteren alle passagiers om 15.00 WIT heeft geevacueerd.

“98 passagiers van KM Eno Karang zijn gered en overgebracht naar het schip ‘Karwera’ en alle slachtoffers zijn naar het dorp Jelia in het Zuid Aru district gebracht,” zei Andry op zaterdag (1/10/2022). (*)

Bron : https://potretmaluku.id/wekelijks-nieuws-in-een-oogopslag-uit-maluku-1/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *