Molukkers 70 jaar in Venray Tentoonstelling in het Venrays Museum in oktober 2022

Molukkers 70 jaar in Venray Tentoonstelling in het Venrays Museum in oktober 2022

MAAND VAN DE GESCHIEDENIS

Het thema van dit jaar 2022 is “Wat een ramp!” Het Venrays Museum gaat er op eigen wijze invulling aan geven. Wat een ramp! Een periode die voor de betrokkenen rampzalig is verlopen. Een periode die veel impact heeft gehad op persoonlijke levens. Een periode die in herinnering moet worden gehouden.

70 jaar geleden kwam een grote groep Molukkers uit Indonesië naar Nederland. Zij moesten hun geboortegrond verlaten en kwamen in een nieuwe voor hen onbekende samenleving terecht. Het verblijf in Nederland zou voor enkele maanden zijn, voor de meesten werd het echter een verblijf voor altijd. Deze gebeurtenis heeft veel impact gehad op hun persoonlijke leven en moet in herinnering worden gehouden. In Venray, in woonoord Vlakwater werden 32 gezinnen en vijf alleenstaanden ondergebracht.

Vlakwater 1958

In het Venrays Museum is in de maand oktober een tentoonstelling te zien over de groep Molukkers die in Venray is komen wonen en hun integratie in de Venrayse samenleving.

Op 7 oktober om 17.00 uur is de officiële opening van deze tentoonstelling.

Scholen (groepen 7 en 8) zijn welkom om de tentoonstelling te bezoeken op de woensdag ochtenden in oktober. Dit kan op twee momenten. Van 9.30-10.30 uur of van 11.00-12.00 uur. Aanmelding kan via info@venraysmuseum.nl., met de naam van de school, de groep en het aantal leerlingen. Per groep zijn 3 begeleiders nodig. De kosten zijn 30 euro per groep.

Het programma bestaat uit : welkom, korte introductie, een filmpje over de komst van de Molukkers naar Venray. Daarna in groepjes de bezichtiging van de tentoonstelling over de Molukkers en de andere tentoonstellingen.

Daarnaast is de tentoonstelling te bezoeken van 7 oktober tot en met 31 oktober, tijdens de openingsuren van het museum.

Bron : https://venraysmuseum.nl/molukkers/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *