Stichting Save Home biedt een noodopvang aan kinderen op de Molukken

Stichting Save Home biedt een noodopvang aan kinderen op de Molukken

Stichting Save Home biedt een noodopvang aan kinderen op de Molukken die slachtoffer zijn van seksueel misbruik. Een thuis waar ze worden opgevangen en professioneel begeleid zodat zij op eigen kracht hun leven kunnen oppakken. Ook werkt Save Home aan een netwerk met de plaatselijke overheid. Met als doelstelling niet alleen nu, maar ook op de langere termijn de positie van mishandelde kinderen op de Molukken te verbeteren.

Werkzaamheden GASIRA gaan ondanks corona onverminderd door

Foto

September- Ondanks corona gaan de werkzaamheden van onze samenwerkingspartner GASIRA onverminderd door. Zo is het GASIRA gelukt om een samenwerkingsverband op te zetten met de SMP2, SMP6, SMP 19 op Ambon. Er zijn activiteiten opgezet zoals seksuele voorlichting en begeleiden van studenten en ouders. Dit is hard nodig. Want het percentage seksueel geweld op Ambon is hoog.

Ook nam GASIRA het initiatief om vijf scholen aan te moedigen seksuele voorlichting te integreren in de vakken studiebegeleiding, religie en biologie. Vijftien docenten volgden de training.

Donaties MalukuXperience, Medja Makan en bezoekers literaire middag

Foto

Oktober- Zaterdag 25 september jl. organiseerde MalukuXperience, tijdens de Molukse Literaire Salon een veiling voor Stichting Save Home. De veiling bracht € 415,- op. We kregen ook een donatie van €100,- van Medja Makan die de catering verzorgde. De dagen erna werden we nog eens verrast door donaties van bezoekers. We kunnen niet goed achterhalen van wie de persoonlijke donaties waren. Maar we willen iedereen die een bijdrage heeft geleverd enorm bedanken!!

​Foto: Elena Martini

Bron : https://www.stichtingsavehome.com/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.