Biljarttoernooi in Moluks centrum Buah Hati

Biljarttoernooi in Moluks centrum Buah Hati

TIEL • In het Moluks centrum Buah Hati werd de afgelopen drie weekenden een biljarttoernooi gehouden. De organisatie was in handen van de familie Talapessy, samen met de houtgroep Kayu Nangka. 

De oudste deelnemer aan het toernooi was de 92-jarige Wim Molle. Hij was zeker niet de enige oudere, want biljarten is een dagbesteding geworden voor de ouderen. Zo is ook dit biljarttoernooi ontstaan. De bedoeling van het toernooi is mensen uit het hele land bij elkaar laten komen om, onder het genot van een hapje en drankje, hun passie te beoefenen.

Saamhorigheid
Want voor een aantal ouderen in Tiel is biljarten zeker een passie geworden. Met name voor de (beginnend) dementerende mensen, die juist veel aandacht nodig hebben. Zij trainen hun breiden en hebben een leuke dagbesteding. Ook de saamhorigheid van zowel de Molukkers als de Nederlandse mensen speelt een belangrijke rol. Zij beoefenen sámen hun passie, onder het genot van heerlijk eten en een drankje.

Vervolg
Het geslaagde toernooi krijgt wellicht volgend jaar een vervolg. Het biljarttoernooi werd mede mogelijk gemaakt door heel veel vrijwilligers van houtgroep Kayu Nangka. Daarnaast was er hulp van sponsoren. De organisatie kijkt terug op een geweldig toernooi van drie weekenden

Bron : https://www.hetkontakt.nl/tiel/318212/biljarttoernooi-in-moluks-centrum-buah-hati

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.