Jada Tuhumena (16) is half Moluks en half Italiaans

Jada Tuhumena (16) is half Moluks en half Italiaans

’Ik heb van alleen aan mijn vaders kant al 2000 familieleden’| Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Jada Tuhumena (16): „Mijn vader is Moluks en mijn moeder Italiaans. Ik versta Italiaans grotendeels maar ik spreek het wat minder goed. Normaliter ga ik elk jaar naar Italië toe om mijn familie te bezoeken, maar door corona heb ik ze heel lang niet kunnen zien.”

„Ik ben opgevoed met een mix van de Molukse en de Italiaanse cultuur. In beide culturen is het heel belangrijk dat je respect hebt voor oudere mensen. In de Nederlandse cultuur zie je dat wat minder.

Ik heb twee halfbroers uit een eerder huwelijk van mijn vader. Mijn oudste broer is 31 en heeft twee zoontjes. Mijn jongste broer krijgt binnenkort zijn eerste dochtertje. Ik zie ze niet super vaak maar als ik ze zie is het altijd leuk. Het bevalt me wel om tante te zijn.

Ik heb met beide broers een heel goede band. Omdat ze wat ouder zijn, is het een andere soort band dan de meeste broers en zussen hebben. Ze zijn ook heel beschermend over mij. Ik kan mij ook eigenlijk oprecht niet meer herinneren dat ik met mijn broers samen heb gewoond. Ze waren vroeger heel veel bij hun moeder en kwamen alleen af en toe in het weekend slapen. Het voelt af en toe alsof ik enig kind ben terwijl ik dat niet ben. Op vakanties bijvoorbeeld gingen ze ook nooit mee. Dat was eigenlijk best wel saai voor mij.

Mijn Molukse familie woont grotendeels in de Molukse wijk in Alphen. Eigenlijk bestaat mijn Molukse familie uit 2000 mensen, dus heel veel ken ik er ook niet. Wij wonen zelf niet in de Molukse wijk. De woningen daar zijn wat aan de kleine kant en daar kent iedereen elkaar. Privacy heb je daar niet.

Mijn familie is heel muzikaal. Er wordt bij ons vaak met zijn allen gezongen en muziek gemaakt. Eigenlijk kan heel de familie heel mooi zingen behalve mijn moeder, zij zingt vreselijk. Helaas heb ik die genen van haar overgenomen en kan ik ook niet goed zingen. Ik ben ook niet heel muzikaal maar ik doe wel altijd leuk mee!”

Bron : https://m.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20220715_83140431

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *