Tjendolmiddag: De Kracht van de Kris

Tjendolmiddag: De Kracht van de Kris

17 juni: talkshow door Maria Parera

Mario Parera verzamelt al ruim 12 jaar krissen, Indonesische dolken waaraan allerlei krachten worden toegeschreven. Op veel mensen oefent de kris een grote aantrekkingskracht uit, anderen blijven er liever ver van. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter de kris, en waar moet je rekening mee houden als je er een overgedragen krijgt. En mag je een kris zomaar kopen? Allerlei vragen waarop verzamelaar Mario Parera tijdens de Tjendolmiddag op 17 juni a.s. antwoord zal geven.

Volgens Mario Parera heeft het mystieke wapen een speciale aantrekkingskracht: “De kris, of eigenlijk keris zoals het nu gespeld wordt, heeft zoveel aspecten in zich. De mystiek eromheen en ook de symboliek. Het lemmet van een kris is als een vingerafdruk, het is altijd uniek.” De mengeling van ijzer en nikkel bij het smeden leveren op het lemmet een uniek patroon. Ieder patroon heeft ook weer een eigen betekenis.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan ook naar de Tjendolmiddag op 17 juni. Mario Parera zal na een korte inleiding, waarin hij vertelt over de geschiedenis, de onderdelen waaruit een kris bestaat en wat de symbolische betekenis is, u voorzien van allerlei adviezen over de omgang met de kris. Ook kunt u uw eigen kris meenemen en er over vertellen. Mario zal op gepaste wijze met uw kris omgaan.

Programma:
14.30 uur: Inloop met koffie, thee en spekkoek
15.00 uur: Start programma
16.00 uur: Napraten met een glas tjendol
17.00 uur: Museum gesloten

Kaarten kosten € 7,50 (incl. koffie, thee, spekkoek en tjendol)

Bron : https://tickets.twelveticketing.eu/events/364482/info?distributionId=178763&fbclid=IwAR0NQk6pAOsKR4e4HgqX4VRyCdKfMtndAef9ieCXcGN30sgLYGNPffBLAUk&fs=e&s=cl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.