Boekpresentatie: Hati Sakit, de pijn van de Molukker

Boekpresentatie: Hati Sakit, de pijn van de Molukker

Auteur Bram Latumahina vertelt over de totstandkoming van zijn boek Hati Sakit, de pijn van de Molukker. Een historische roman over de gebeurtenissen van een Moluks gezin in de periode 1946 -1970.

Het persoonlijke verhaal achter de cijfers
In veel geschiedenisboeken ontbreekt het persoonlijke verhaal achter de cijfers.
Het bijzondere aan dit boek is dat zowel de pijn van de Molukker in Nederland als in de Molukken zeer diepgaand en als een geheel wordt beschreven. Het boek is deels op basis van werkelijke gebeurde feiten en deels fictieve feiten gebaseerd.
Het is een zeer menselijk maar ook leerzaam boek: historisch-culturele en psychologische gegevens worden met veel inlevingsvermogen tot een geheel gesmeed.

Over de auteur
Bram Latumahina is schrijver en psycholoog en combineert deze twee eigenschappen bij het schrijven van zijn boeken. Zelf van Molukse afkomst merkte hij dat in veel geschiedenisboeken het persoonlijke verhaal ontbreekt.

Boekpresentatie met muziek
Naast de achtergronden die aanleiding gaven tot het schrijven van dit boek en het voorlezen van enkele passages, zal Bram ook een paar zelfgeschreven nummers ten gehore brengen, daarbij muzikaal ondersteund door zijn zoon.
Daarnaast is er gelegenheid om met hem van gedachten te wisselen en een gesigneerd exemplaar te kopen.
Deze avond is gratis toegankelijk. Aanmelden via het winkelmandje.

Bron : https://rivierenland.op-shop.nl/19649/boekpresentatie-hati-sakit-de-pijn-van-de-molukker/23-05-2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.