Uitreiking Golfslag aan vrijwilligers Molukse Ouderenhuis

Uitreiking Golfslag aan vrijwilligers Molukse Ouderenhuis

Op vrijdag 18 maart ontvingen de vrijwilligers van het Molukse ouderenhuis Rumah Orang Tua Tua in Moordrecht een gemeentelijke onderscheiding uit handen van burgemeester Han Weber. Het Moluks ouderenhuis bestaat 15 jaar.

Sinds 2007 bestaat het Molukse ouderenhuis. Naast het bieden van dagbesteding die aansluit bij de cultuur, traditie en geschiedenis van Molukse ouderen, werkt dit unieke ouderenhuis nauw samen met lokale en landelijke organisaties, predikanten, huisartsen, instanties en gemeente Zuidplas. Het heeft en voorbeeldfunctie in den lande. Toen het 15 jaar geleden werd opgericht, was het doel om vereenzaming onder Molukse ouderen tegen te gaan en mantelzorgers te ontlasten. Het ouderenhuis draait op vrijwilligers die zelf ook een Molukse achtergrond hebben, met ieder zo zijn of haar eigen taak. Zo houdt de een zich bezig met het organiseren en aanbieden van activiteiten en zet een ander zich in
voor het onderhoud van de tuin. En weer een ander maakt zich verdienstelijk in de keuken.

Daarnaast bieden de vrijwilligers in het ouderenhuis beweegactiviteiten aan onder de naam Sociaal Vitaal. Dankzij de inzet van alle vrijwilligers kunnen problemen die zich voordoen onder Molukse ouderen vroegtijdig worden gesignaleerd en aangepakt. De Molukse gemeenschap is tijdens de coronapandemie hard geraakt, zo ook het ouderenhuis. Ontmoeten kon lange tijd niet plaatsvinden. In plaats daarvan gingen de vrijwilligers naar de ouderen toe om hen thuis een hart onder de riem te steken. Hun rol en trouwe inzet is van grote betekenis en onmisbaar.

Bron : https://jebentnieuwerkerker.nl/2022/03/18/uitreiking-golfslag-aan-vrijwilligers-molukse-ouderenhuis/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *