BALI IN INDIES TIJDSCHRIFT

BALI IN INDIES TIJDSCHRIFT

Herman Keppy 16 dec 2021

BALI IN INDIES TIJDSCHRIFT

Dankzij een royale bijdrage van stichting Sanegeest kan ‘Indies tijdschrift’ in 2022 voortbestaan als webtijdschrift en ook een papieren Indies jaarboek produceren. Regelmatig – en gratis te lezen – verschijnen op de website nieuwsberichten en langere artikelen van de echte experts over de geschiedenis van kolonisatie en dekolonisatie. Als immer in de geest van schrijver en criticus Eddy du Perron: ‘Krities en onafhankelik’.

Vandaag is op de website mijn recensie verschenen van ‘De strijd om Bali’ van Anne-Lot Hoek. Over dat boek heeft haar collega bij De Bezige Bij, David van Reybrouck, gezegd: ‘Wat een prestatie, deze studie over Bali, wat een zwier!’ Als hij het zegt, wie durft hem tegen te spreken?

Nou niet zijn zwier, maar: ‘Anne-Lot Hoek wijst niet, als de extreem-activistische stemmen in de discussies vandaag de dag, naar alleen de Nederlandse slechterikken. Zij doet het Nederlands geweld ook niet af als de logische reactie op Indonesisch terrorisme, zoals sommige woordvoerders van veteranenorganisaties blijven doen – en nog voordat ze het boek hebben gelezen al boos zijn op de schrijver(s).’ https://lnkd.in/gc862r2h

Bron : indiestijdschrift.nl-oorlogsgeweld-op-bali

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.