De Wereld Van De Oost

De Wereld Van De Oost

De Indonesische onafhankelijkheidsoorlog is nog steeds een beladen onderwerp uit onze vaderlandse geschiedenis. Op 27 mei duiken we samen met De Wereld Van De Oost en het Indisch Herinneringscentrum in het maakproces van de film waarin de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog tussen 1945 en 1949 centraal staat.

IN DE OOST

Tijdens deze online meet up bespreken we de verhalen achter de nieuwe film De Oost met hoofdrolspeler Martijn Lakemeier en Esmee Jacobs, assistant video-operator. In een gesprek met Lara Nuberg gaan ze in op hun ervaringen op set en het maakproces van de film. Daarbij maken ze gebruik van scènes uit De Oost en beeldmateriaal uit De Wereld van de Oost. Waarom wilden ze beiden zo graag meewerken aan deze film? Hoe pak je als acteur een rol als deze aan?

Tijdens deze meet up onderzoeken we welke betekenis het verleden heeft voor jonge creatieve makers met wortels in Nederlands-Indië, hun zoektocht daarnaar en hoe zij hier in hun werk vorm aan geven. In een gesprek met Lara Nuberg gaan ze in op hun ervaringen op set en het maakproces van de film. Daarbij maken ze gebruik van scènes uit De Oost en beeldmateriaal uit De Wereld van de Oost.

DE WERELD VAN DE OOST

Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog heeft een blijvende impact gehad op Nederland en Indonesië. In Nederland wonen meer dan 2 miljoen mensen met een connectie met Indonesië. En een groot deel daarvan deel specifiek met de Onafhankelijkheidsoorlog.  Toch is dit verleden bij een groot aantal Nederlanders niet of weinig bekend, onbesproken en soms zelfs verzwegen.  

Om deze onderbelichte geschiedenis tot leven te brengen en bekender te maken bij een groot publiek, hebben filmproducent New Amsterdam Film Company en creative  storytelling studio Hyper Epic De Wereld van de Oost ontwikkeld; een impact campagne rondom de nieuwe speelfilm de Oost van Jim Taihuttu. 

De Wereld van de Oost gaat vanuit verschillende perspectieven in op de context van de gebeurtenissen uit de film rondom de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog en brengt deze tot leven met historische en persoonlijke verhalen. Deze campagne bestaat uit de website, lesmateriaal voor Nederlandse scholen en opleidingen, een landelijke meet up reeks, een foto zine en een scriptroman.

Voor meer info ga naar Eventbrite

Bron : denhaag.beeldengeluid.nl * meetup-de-wereld-van-de-oost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *