Samenwerking TIFA Magazine en filmmakers Moluccas Story uit de Molukken

Samenwerking TIFA Magazine en filmmakers Moluccas Story uit de Molukken

AMBON – In aanloop naar ons 10-jarig bestaan in 2022 breiden wij onze samenwerkingen met journalisten, presentatoren, filmmakers en fotografen in de Molukken uit. TIFA Magazine werkt vanaf deze maand samen met Moluccas Story. Video’s met Nederlandse ondertiteling en foto’s van deze lokale filmmakers zullen straks te zien zijn in de apps en op de website. Op dit moment zijn er al filmpjes te zien op het YouTube kanaal van Moluccas Story met Indonesische ondertiteling.

Onze redactie uit Nederland is voor een werkbezoek in Maluku en zijn in gesprek gegaan met Moluccas Story. Het concept Moluccas Story is op 26 februari 2019 gelanceerd. Met als doel het Molukse cultuur in leven te houden omdat met de modernisering de traditionele cultuur begint te verdwijnen.

“Katong bisa angka kehidupan orang sodara di Maluku selalu terjaga. Mari katong rame rame angka Maluku pung muka ke mata dunia, kalo Maluku itu paling kaya akan budaya”

– Chello Pelamonia
Oprichter Moluccas Story

Moluccas Story maakt filmpjes over het hedendaagse leven op de Molukken. Zij besteden onder meer aandacht aan de geschiedenis van de Alfoeren, waar het Molukse volk van afstamt. Door middel van bezoeken aan de Alifuru dorpen en dialogen met de ouderen verzamelen zij betrouwbare informatie over de cultuureigenschappen. Zoals over het oude Manusela koninkrijk.

Daarnaast filmen zij ook over het toerisme, met onderwerpen als Molukse culinair en muziek. Kortom verschillende invalshoeken over de Molukken waardoor kijkers exclusieve beelden en verhalen krijgen te zien over zowel de Molukse cultuur- en eilanden.

Bron : tifamagazine.com samenwerking-tifa-magazine-en-filmmakers-moluccas-story-molukken/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *