nationale herdenkingen en samen stilstaan bij vrijheid

nationale herdenkingen en samen stilstaan bij vrijheid

Van 5 mei naar 15 augustus

Deze week is het weer zover. Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog (ook die uit Zuidoost-Azië) en de oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Op 5 mei vieren we de bevrijding in Nederland én dat we sindsdien in vrijheid leven. Voor Nederland is dat ook zo, maar velen weten ook dat de Japanse bezetting in Nederlands-Indië na 5 mei nog voortduurde en deze bezetting steeds zwaarder drukte op alle inwoners van Nederlands-Indië. De Japanners werden zenuwachtig, er was hongersnood en in deze laatste fase stierven de meeste mensen in en buiten de kampen. Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *